3 Şubat 2008 Pazar

Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek" Mitingi

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (Kesk) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Hükümet, Yaptığı Reformlarla Emekçilerin Geleceğini İpotek Altına Almak İstiyor" Dedi.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, "Hükümet, yaptığı reformlarla emekçilerin geleceğini ipotek altına almak istiyor" dedi.
Adana'da, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyı protesto amacıyla "Herkese Sağlık ve Güvenlik Gelecek" yürüyüşü ve mitingi düzenlendi. MİMAR SİNAN Açık Hava Tiyatrosu önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, ellerinde döviz ve pankartlarla hükümet aleyhine slogan atarak UĞURMUMCU Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş başlamadan alana giren herkesi polis tek tek aradı. Yürüyüş boyunca da polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, mitingde yaptığı konuşmada, hükümetin gerçekleştirdiği her yeni reformun arkasından karanlık günlerin yaşandığını ileri sürdü. AKPARTİ hükümetinin ülke ekonomisini Dünya Bankası ve IMF'ye emanet ettiğini savunan Tombul, Başbakan RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın ise bu durumda gelecekle ilgili söylemlerinde hep pembe tablolar çizdiğini söyledi. İnsanca yaşamak için mücadele ettiklerini vurgulayan Tombul, "Hükümet, yaptığı reformlarla emekçilerin geleceğini ipotek altına
almak istiyor" dedi.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarı ile Çukurova'da tarım işçiliği yapan kişilerin 9 bin gün prim ödemesi gerektiğini anlatan Tombul, bir tarım işçisinin emekli olabilmesi için 75-100 yıl çalışması gerektiğini söyledi. Yasa ile pirim ödemeyenlerin sağlık hizmetlerinden faydalanamayacağını iddia eden Tombul, şunları söyledi:
"Biz bu ülkenin gelecek sahibi olan emekçileriz. Bu yasa var olan sorunları çözmez, aksine daha da artırır. Sağlıkta yaşanan bu yıkımı durdurmalıyız. Bu yasaya karşı hep beraber mücadele etmeliyiz. Bu yasa ile emekçi kesimin geleceği ipotek altına alınıyor. Bizim mücadelemiz halkın kendi geleceğinde söz ve karar sahibi olana kadar devam edecek."
Ülkede kayıt dışı ekonomi ve istihdamın yüzde 50 seviyesinde olduğunu vurgulayan Tombul, istihdamın ve ekonominin kayıt altına alınıp insanların geleceğine göre vergilendirmenin yapılması gerektiğini söyledi.
Tertip Komitesi adına konuşan Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa ise, bugün burada Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nda değişiklik öngören tasarıyı TBMM'den geçirmek isteyenlere, emekçilerin kazanımlarını ABD'ye, AB'ye, IMF'ye ve Dünya Bankası'na peşkeş çeken işbirlikçilere öfkelerini haykırmak için toplandıklarını ifade etti. Boğa, "Yasa tasarısı, reform değil kazanılmış haklara saldırıdır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kalabalık olaysız dağıldı.

Hiç yorum yok: