15 Şubat 2008 Cuma

Türk Dünyası 10. Karma Resim Sergisi, Ceyhan'da Açıldı


Türk Dünyası 10. Karma Resim Sergisi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye sergi salonunda açıldı.

Türk Dünyası 10. Karma Resim Sergisi, Adana'nın Ceyhan ilçesinde belediye sergi salonunda açıldı.
Serginin açılış kurdelesini Ceyhan Kaymakamı Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Özbekistan Ankara Büyük Elçisi Ulgat Kadyrov, Ticaret Müşaviri Nadirbek Hashimov ve Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı(TÜRKSAV) Başkanı Yahya Akengin birlikte kesti.

Açılış sırasında bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türk dünyasının değerli sanatçılarının yapmış oldukları eserlerin yer aldığı resim sergisine ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu gururlu olduğunu söyledi.
TÜRKSAV Başkanı Yahya Akengin de, Türk dünyası projesinin önemli bir ayağını teşkil eden Ceyhan'ın konumuna yaraşır bir tavır olarak milli kültür ve sanat etkinliklerine sahip çıkmasının kendilerini sevindirdiğini ifade etti.
Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulgan Kadyrov ise "Kardeş olan Özbek ve Türk halkının ortak çalışmasının eseri bu sergi, birbirimize olan sevginin göstergesidir." dedi.
Açılışın ardından davetliler resim sergisini gezdi. Ceyhanlıların yoğun ilgi gösterdiği ve 40 yağlı boya eserinin bulunduğu sergi, 5 Mart'a kadar açık kalacak.

Hiç yorum yok: